Ben kimim?

Fotoğrafım
Figen kendi halinde biri. Gezmeyi, yeni yerler gormeyi sever ama aliskanliklarindan vazgecmeyi sevmez. Burada o size neyi anlatmak isterse o var, okumak isterseniz cok sevinir ama istemezseniz uzulmez :-)

19 Mayıs 2011 Perşembe

Büyükada

Bugün Büyükada'daydik.

Sanırım 10 yıldan fazla olmuştur gitmeyeli. Genel olarak çok da değişmemiş gibi geldi bana.

Sabah saatlerinde sakinken öğlene doğru akın akın gençler daha doğrusu liseliler doldu, her yeri bisikletli bu gençler sardı. Bir de fayton trafiği vardı ki sormayin, sokaklarda İstanbul trafiğini aratmayacak kadar sıkıştı trafik :)

Adadaki en önemli değişiklikler Mado, Sultanahmet Köftecisi, Kahve Dünyası gibi marka restoran ve cafelerin açılmış olmasıydı diyebilirim. Gerçi iyi olmuş ama aslında adanın kendine özgü markalarinin olması çok daha iyi olurdu. Ne yazık ki adanin eski dükkanlarından çoğu çok iş yapar görünmediler gözüme, geçmişte kalmışlardı sanki. Keşke biraz daha ayak uydurabilselerdi zamana. O zaman eminim sadece liseli gençler değil çok daha fazla insan ziyaret ederdi oralari.

Ama yine de egzos dumanından arınmış havası keyifli bir yarım gün geçirmeye değecek kadar güzeldi. Biz İstanbullular sadece yarım saat uzakta böyle farklı ve keyifli bir yer olduğunu unutmayip tadını çıkaralım derim.

Sevgiler.

Hiç yorum yok: