Ben kimim?

Fotoğrafım
Figen kendi halinde biri. Gezmeyi, yeni yerler gormeyi sever ama aliskanliklarindan vazgecmeyi sevmez. Burada o size neyi anlatmak isterse o var, okumak isterseniz cok sevinir ama istemezseniz uzulmez :-)

5 Temmuz 2012 Perşembe

Oje denen mühim şey...

Biz kadınlar için çok önemlidir tırnaklar. Kış aylarında uykuya bırakılan ayaklar yaz aylarıyla birlikte görücüye çıkar. Ama ayak ojesiz pek de birşeye benzemez. Eller ise ojesiz de olsa bakımlı ise idare edebilir ama yine de bakımlı temiz tırnak hem ayakta hem elde şart. Bakımlı değilse eller yada ayaklar oje ne yapsın, mucize yaratamaz ya...

Tırnağı tırnak yapan en önemli unsurlardan biridir ojeler. Bu yazı bugüne kadar edindiğim oje deneyimlerini sizlerle paylaşmak için yazıldı, faideli bilgiler içerdiğinden önyargısız okuyunuz lütfen...

Öncelikle ojeleri en başta ikiye ayırmak lazım; hani yağ gibi sürülüp tırnağı baştan başa kaplayanlar, bir de sürüp sürdüğüne pişman edecek kadar dalgalı olanlar.

İkinci seçenek zaten aldığına alacağına pişman eder, bazen de anlamazsın tester'ından alırsın evde pişman olursun. İnsan hata yapabilir, baktın ki oje de iş yok, evde saklama hemen çöpe at derim. Boşu boşuna yer kaplamasın, yenilerine yer açılsın.

Görünümü etkileyen en önemli unsur tabi ki kolay sürülmesi avantajı ama ya bir de hemen çizileni, çabuk kurumayanları yok mu? İşte onlar insanı çileden çıkarır da çıkarır. Çok bilirim akşamdan sürdüğüm ojeleri sabah kalktığımda rezalet bir halde görüp çıkardığımı.

Tabi bir de ojeyi sürenin marifetini de gözardı etmemek lazım. Etlere bulaştıra bulaştıra sürenler vardır, ne yapsın ancak denk getirir, sonra da silemez kenarlarını, temizleyemez. Korkar çünkü tırnağın üstünü de uçurucam diye.

Sevinerek söylüyorum ki artık nirvanaya ulaşmaya yakın biri olarak bu yazıyı yazıyorum. Tüm kadın milletine armağanım olsun...

Şimdi malzelemelerle başlayalım. Ojeyi düzgün sürebilmek için öncelikle gerekli malzemeler;

  • Bakımlı tırnaklar(manikürlü olması şart değil, etlerini temizlediğiniz yarasız beresiz olsun yeter)
  • Kaliteli bir oje (pahalı olması şart değil, ilerleyen satırlarda en güzelini açıklayacağım)
  • Pamuk (bol bol olmalı, kıt kanaat pamuk ile dehşet saçmayın)
  • Aseton
  • Pamuklu çubuk
  • Altına serecek bir parça kağıt (dergi yada gazete yaprağı olabilir)
  • Bir sehpa yada masa (oturduğunuzda dirsek hizanızın biraz altında olmalı)
Tüm bu malzemeler hazır ise öncelikle psikolojil olarak kendinizi hazırlamalısınız. Yani artık oje sürmeye bağlıyorsunuz, 10 dakikalığına dünya ile bağlantınızı kesiniz lütfen. Şimdi tek ihtiyacınız konsantrasyon. Çevresel koşullar tamam ise iş iyi bir ojeye kalıyor.

Şu ana kadar kullandığım ucuz yada pahalı oje markaları; DIOR, NIVEA, LANCOME, LOREAL,SALLY HANSEN, FLORMAR ve PASTEL

İnanın en pahalısı en iyisi değil, benim tecrübelerimden edindiğime göre yukarıda saydığım tüm öellikleri sağlayan oje markası PASTEL... Hem de fiyatı çok uygun.

Hiç yorum yok: